Dol dan minah nak dapat anak online dating

Ganjaran yang kita terima setelah kita berusaha dan kemudian bertawakal akan membuatkan ianya jadi begitu manis. ujian dan dugaan tu akan membuatkan kita berserah dan bertawakal. Kaitannya dengan korban adalah, pasangan minah dan dol yang dlm proses nak dapat cahayamata tu td, mesti dah berkorban mcm2 kan. so senang faham *acik ada masalah nak faham kalau org ckp terhenti2* Katanya, semua benda dlm hidup kita ni diaturkan oleh Allah s.w.t adalah sebagai ujian dan dugaan. Ustazah bg contoh dia kata pasangan suami isteri dol dan minah yang susah nak dapat cahayamata. pastu paling terbest sekali, ko dpt anak kembar terus. kekdahnya lepas tu mesti kita akan melipatgandakan amal ibadat kita dek kerana rasa bersyukur yang teramat sgt…

Saya kena fikir masak-masak sebab wanita yang bakal menjadi isteri saya perlu terima anak saya juga.Kalau ada wanita yang sanggup terima saya dan anak, mungkin saya akan fikirkan. Pagi ni on the way ke office, sambil melayan morning blues and jemtat yg tak berkesudahan ni.. dgr Dj2 yg kekadang kelakar, kekadang x berapa, kekadang tah apa2. dgn sorang ustazah yg memang nama dia pun Hidayah jugak. Yelah gamaknya menjelang Hari Raya Aidiladha yg tak berapa hari je lagi kan.. akan membuatkan kita rasa bersyukur dengan nikmat yg Allah s.w.t bagi kat kita. Time tu kita akan rasa seakan dunia ni kita yg punya kan? Kita akan rasa manisnya ganjaran dan nikmat kita dapat ni. ade seorang sahabat share di Fb....alyza pun baca lah..memang terjadi kat diri sendiri..rasanya setiap orang akan kena benda yang sama..terkecuali sorang mungkin..kan, siapa yang tak pernah kena tu, anda memang bertuah tau....bermula dari umur 3 4 tahun, time ni mana nak perasan kannn...sesetengah orang nak berkata sesuatu, nak perli mungkin or apa apa je la, tapi menggunakan kita yang masih budak kecik sebagai medium perantaraan..."kakak, bila nak ada adik? "...padahal time tu, kita masih mencari cari keje dan berusaha attend interview itu ini sana sini...jalan sana jalan sini...hantar resume...sekali pergi pejabat pos, bersampul sampul resume diposkan...pergi job fair, bagi resume...rezeki nak dapat keje belum tiba, orang sekeliling yang terlebih 'concern' pulak yang duk bertanya tanya..mak ayah tanya takpe, sebab mak ayah kita risau..kalo ko malas cari keje, tu issue lain...sendiri yang tak nak, memang la asyik kena je la soalan macam ni...hadap je la..start keje, umur dah meningkat sikit...setakat setahun dua meningkat naik, soalan ni pulak kena hadap..."Bila nak kawin???" sambil memandang mak ayah budak yang ditanya tu..budak kan, memang tak layan or muka blur tak paham or jawab tak nak or jawab tak tau..mak ayah kita mungkin tersentap dengan soalan tu..pura senyum dihadapan anaknya dan orang yg bertanya....masuk zaman persekolahan...persoalan bila nak tu terhenti sekejap..lebih kepada compare anak siapa lagi hebat di sekolah..ko tak hebat, memang kena perli manjang...ko hebat, memang dipuji dipuja..."Bila nak keje?? "...balik kampung attend kenduri sedara mara, kawan kawan or sesiapa sahaja...jumpa je, soalan ni yang keluar...pastu ada pulak yang kata tak laku la, jual mahal sangat la, bandingkan anak anak dia dah kawin awal semua la...pelbagai kata kata perbuatan yang perlu dihadapi hanya kerana belum kawin lagi..dah jodoh belum sampai, macam mana nak kawin..lah boleh petik jari je, jodoh muncul depan mata, la la tu jugak boleh kawin...kadang-kadang, orang sebegini ingat diaorang ni tak nak kawin ke...siapa yang tak nak kawin...semua orang nak kawin and hidup berpasangan..jodoh belum sampai, acaner nak kawin..dah kawin...sebulan dua dah ditanya soalan, "Bila nak ada anak??

Search for dol dan minah nak dapat anak online dating:

dol dan minah nak dapat anak online dating-43

"...haishhh...macam la kawin kawin boleh terus dapat anak kan...takde pun tertulis dimana mana, kawin je, terus dapat anak...setiap orang dah ditentukan rezeki anak nya..paling stress bila dapat ayat macam ni..."aku dah nak masuk dua, ko bila lagi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “dol dan minah nak dapat anak online dating”

  1. Kako to već biva, tokom ta tri meseca među njima ipak počinju da se razvijaju emocije, i susret koji je počeo burnom svađom i odbijanjem polako prerasta u veliku i pravu ljubav, čiji je najveći izazov da odoli zamkama koje prete od ljubomrnih i nezadovoljnih ljudi čije je jedino zadovoljstvo da ugroze tuđu sreću.